Kuchnia

Informacje (26)

  • 12.05.2014 06:35 nietypowe studia podyplomowe

    Wino przedmiotem na uczelni.
    "Student będzie miał kieliszek w ręku"

    KOMENTARZY: 18

    Wino przedmiotem na uczelni. "Student będzie miał kieliszek w ręku"
    Moda na gotowanie dociera na uczelnie. Już w tym roku na Uniwersytecie Warszawskim będzie można studiować kulturę kulinarną. Natomiast Collegium Civitas zaprasza... więcej »
  • 13.03.2014 06:19 Kulinaria

    Przekąska z XV wieku:
    warszawski podpłomyk

    KOMENTARZY: 8

    Przekąska z XV wieku: warszawski podpłomyk
    Podpłomyk, wychopień, wychopieniek. To jeden z najprostszych do przyrządzenia placków chlebowych. Jak wynika z badań, warszawiacy zajadali się nim już 500 lat... więcej »
  • 13.12.2013 18:54 ile baraniny w baraninie?

    "W Polsce nie zjesz
    kebabu z samej baraniny"

    KOMENTARZY: 106

    "W Polsce nie zjesz kebabu z samej baraniny"
    - Nigdy nie ukrywaliśmy tego, że w naszym kebabie jest mieszanka mięsa z baraniny i wołowiny - powiedziała w rozmowie z tvnwarszawa.pl Justyna Sypka-Abdulloh,... więcej »
  • 02.10.2011 21:58 Warszawa w budowie 3

    Jabłkowe wariacje w Sadach

    KOMENTARZY: 0

    Jabłkowe wariacje w Sadach
    Kaczka z bakaliami, kuropatwa w winie, ryba duszona, a wszystko z dodatkiem jabłek. W niedzielę w znanym barze mlecznym Sady kilkanaście osób wzięło... więcej »
  • 10.09.2011 14:12 przy bankowym i na mariensztacie

    Miód i warzywa
    na nowych bazarkach

    KOMENTARZY: 16

    Miód i warzywa na nowych bazarkach
    Nowe bazarki jednodniowe ruszyły – z mniejszym lub większym powodzeniem. Przy placu Bankowym, na ulicy Długiej można było kupić m.in. warzywa i... więcej »
  • 07.09.2011 13:10 dwa nowe targowiska

    Bazarek przy Bankowym
    rusza w sobotę

    KOMENTARZY: 23

    Bazarek przy Bankowym rusza w sobotę
    Śródmieście wzbogaci się o dwa bazarki ze świeżymi warzywami i owocami. W sobotę inauguracja targowisk jednodniowych przy placu Bankowym i obok... więcej »
  • 09.02.2011 10:32 Najstarsza pizzeria w stolicy

    Tak się robi warszawską pizzę

    KOMENTARZY: 28

    Tak się robi warszawską pizzę
    Pomysł przywiózł ze Szwecji. Najpierw sam ugniatał ciasto, ale nie minęło dużo czasu, a potrzebował już pracowników. Warszawiakom zasmakowała... więcej »
  • 08.02.2011 06:20 Nowa seria programu Magdy Gessler

    Alarm w restauracjach
    "Kuchenne rewolucje" wracają

    KOMENTARZY: 32

    Alarm w restauracjach "Kuchenne rewolucje" wracają
    Drżyjcie restauratorzy. Magda Gessler znów wkracza do kuchni. W najnowszej serii "Kuchennych rewolucji" polecą sztućce, będzie pot, łzy i rzucanie... więcej »
    SERWISY:
  • 26.12.2010 14:08 Wyjątkowe Przysmaki

    Świąteczne stoły warszawskich restauratorów

    KOMENTARZY: 0

    Świąteczne stoły warszawskich restauratorów
    Terina z łososia, szczupak, zupa grzybowa, kulebiaki, pasztet z zająca, podgrzybki marynowane, karp po żydowsku - świąteczny stół, to bok szopki i choinki,... więcej »
    SERWISY:
  • 24.12.2010 06:53 Sklepy w święta

    Zakupy na ostatnią chwilę? Sprawdź gdzie

    KOMENTARZY: 6

    Zakupy na ostatnią chwilę? Sprawdź gdzie
      Nie masz prezentu? Brakuje ci przypraw? To ostatni dzwonek, żeby zrobić świąteczne zakupy. Portal tvnwarszawa.pl przygotował krótką ściągawkę ze... więcej »
    SERWISY:

Byłeś świadkiem ciekawego wydarzenia?

Zostań Reporterem 24 - wyślij nam swój materiał przez Kontakt24 lub kontakt24@tvn.pl

WideoKuchnia

Oglądasz: Wino przedmiotem na uczelni. "Student będzie miał kieliszek w ręku"

Przeczytaj o tym więcej»

Zobacz więcej w Video»